ilkkah

Välimeren hukkumiset olisivat vältettävissä

Tänä vuonna Välimereen on hukkunut 401 Välimerta erilaisilla pienillä veneillä ylittävää, parempaa elämää tavoittelevaa henkilöä. Vuonna 2017 hukkuneita oli 3479. Vuonna 2016 myös yli 3000.

http://missingmigrants.iom.int/region/mediterranean

Hukkumiset olisi helppo välttää siten, että ylittäjät vietäisiin YK:n tai muiden järjestöjen hallinnoimille pakolaisleireille, eikä heitä tuotaisi/päästettäisi turvapaikanhakijoiksi Eurooppaan. Tällöin kannustin Välimeren ylittämiseen katoaisi, jolloin Välimeren ylittäminenkin, ja sen myötä hukkuminen, loppuisi suurimmaksi osaksi.

Miksi näin ei tehdä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Johtuisiko siitä, ettei muilla valtioilla ole mandaattia perustella pakolaisleirejä lähtömaihin eikä kuskaka niille "vankeja". Pitävät siellä Afrikassa ja Turkissa itseään vielä itsenäisinä valtioina. Aika yllättävää, eikö.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Eikö YK voi viedä pakolaisia hallinnoimilleen pakolaisleireille?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olen ymmärtänyt, että mielestäsi valtio saa päättää itse kenet alueelleen päästää? Olen asiasta toki samaa mieltä, minkä vuoksi ihmettelen miksi joku pakolaisleiri muodostaisi poikkeuksen, oli se kenen tahansa hallinnoima?

Lisäksi voi tietysti kysyä, ajaisiko EU-valtion sota-alus (joiksi rannikkovartioston alukset lasketaan) omine lupineen vieraan valtion alueelle?

Sinänsä ajatus leirien muuttamisesta kaupungeiksi on tutkimisen ja kehittämisen arvoinen asia.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Pakolaisleirit ovat yleensä periaatteessa suljettuja ulkomaailmalta. Pääsyä vapaasti valtion alueelle ei ole.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Niin? Onko ne sitten yleensä määritelty valtioon kuulumattomaksi alueeksi ja onko sinne yleensä jonkinlainen ilmasilta?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

No ne on vaan suljettuja, ja luvan kanssa (jonka saa leirin hallinnoijalta ja valtiolta, jonka alueella leiri sijaitsee) pääsee kulkemaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Keskustelumme koski leirille kuljettamista. Eli kun se sota-alus on poiminut kyytiinsä merestä ihmisen, miten se ihminen viedään sinne leirille? Mahdollisesti siis maahan, jossa hän ei ole eläessään käynytkään.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #12

Jaa-a, kai se vaan viedään sinne. Eiköhän esim. YK:n edustajat pääse pakolaisleireillensä mistä päin maailmaa tahansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Jos maa on antanut YK:n perustaa alueelleen pakolaisleirin, olisi aika yllättävää ettei YK:n edustajaa päästettäisi kyseiselle leirille. Kysymykseni koski niitä sota-alukselle pelastettuja.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #16

No YK:n edustaja on mukana, ja pääsy hoituu sen myötä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Miksi se vastaanottava valtio hyväksyy asian? Teleporttaamallako he sieltä sota-alukselta siirtyvät?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #20

Sehän tuli jo aiemmin sanottua, että YK:n edustajilla on varmasti pääsy pakolaisleireillensä mistä päin maailmaa tahansa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #25

Yllättävän nopeasti, yleensähän siinä menee aina parisataa kommenttia, kun jotain asiaa yritetään selvittää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Johtunee siitä, että jankkaat asiaa, josta ei ole yksimielisyyttä. Jos välimeren maan sota-aluksella ei ole oikeutta toisen maan aluevesille, ei se auta, vaikka sen kannella olisi akkreditoitu YK-virkailija.

Esitykseesi kuuluu kovin paljon oletuksia. Suurin ja melko harhainen oletuksesi on, että jokin Pohjois-Afrikan maista antaisi perustaa maaperälleen pakolaiskaupungin ja sallisi kaikkien Välimeren pohjoisrantavaltioiden kuskata Välimerellä seikkailevien matkustaja-alusten matkustajat kyseiseen perustettuun kaupunkiin.

Nykyvauhdillakin kaupungista kehittyy suurkaupunki varsin ripeästi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #27

Ei tässä ole mitään pakolaiskaupunkien perustamista ehdotettu (vaikka toki sekin olisi yksi vaihtoehto), vaan pakolaisten viemistä valmiille pakolaisleireille, esim. tänne: https://en.wikipedia.org/wiki/Azraq_refugee_camp

Tuo on tarkoitettu syyrialaisille ja onko mitään syytä, miksi YK ei voisi viedä sinne syyrialaisia pakolaisia, vaikka sitten niiltä "sota-aluksilta"?

Varmaan muitakin pakolaisleirejä olisi eri maissa, minne voisi viedä pakolaisia. Parasta olisi toki viedä mahdollisimman lähelle pakolaisten omia lähtömaita.

Mikä se *teidän oletuksenne* on, miksi tämä ei onnistuisi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #9

Norjasssahan muuten oli silloin pahimman pakolaistulvan aikana ehdotus että he perustaisivat pakolaisleirin Huippuvuorille. Huippuvuorilla kuitenkin itsehallinto ja he sanoivat että ei käy.

Mutta tarpeen tullen pakolaisleirejä voi perustaa myös oman maan alueelle jos esim. Afrikan maat eivät sellaisia halua ylläpitää (tosin esim. Jordaniassa on isoja pakolaisleirejä, jotka ovat käytännössä tyhjiä koska "pakolaiset" eivät halua sinne vaan ennemmin tulevat kruisailemaan pitkin eurooppaan ja nostamaan sosiaalitukia erinimellä joka maasta. Noilla kyseisillä pakolaisleireillä ovat ainoastaaan ne ihan oikeat pakolaiset). Mutta esim. Suomi voisi perustaa pakolaisleirin johonkin Perä-Lapin erämaahan. Ja luonnollisesti ilman disco-rahan tarjoamista. Sen sijaan lämmin asumus- ja koulutusmahdollisuudet, perusruoka (ts. ei mitään härän sisäfileitä kuten nuo "pakolaiset" vaativat), hygienia ja perusterveydenhuolto tarjottaisiin. Saattaisipa olla että jos näin tehtäisiin niin Suomeen tulisikin yhtäkkiä tasan nolla "pakolaista". Sen takiahan tämä ei "hyville ihmisille" eli SPR:lle sun muille Luonille käy kun heidän messevät tienistinsä putoaisivat silloin myös nollaan.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #6

Miksi pitäisi perustaa uusi kaupunki? Eikö niitä ole tarpeeksi? Joka tapauksessa kyseinen kaupunki tulisi Afrikkaan ja sen kustantaisi eurooppalaiset, sekä rahat käärisi paikallinen "elinikäinen presidentti"kavereineen. Lisäksi ajatus, että tarvitaan kokonainen kaupunki läpikuluksi eurooppaan tarkoittaa kai melko massiivisia väestönsiirtoja ja jonkinlaista hyväksyntää sille, että sodat ja huonot elinolosuhteet tulevat jatkumaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Ei se mitään hyväksyntää ole, vaan realismia. Kaupunki tarvitaan jotta ne jotka eivät saa turvapaikkaa voivat siellä elää ja tulla toimeen kunnes voivat palata kotiseudulleen. Mahdollisimman normaalin elämänmenon tavoittelu on parempaa, kuin UNHCR:n ruoka-avun varassa toimettomana oleminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Mahdollisimman normaalin elämänmenon tavoittelu on parempaa"

Varsin normaalia on sitten Kela-kortin avulla yksiössä lähöillä ja ostarilla aikaansa tappaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Jos ajattelisin niin, niin varmaan puoltaisin heidän ottamista tänne ostareille maleksimaan. Koska satun olemaan päinvastaista mieltä, puollan kaupunkimaista pakolaisleiriä. Sinä saat toki pitää maleksimista normaalina elämänmenona. En lähde sitä kyseenalaistamaan.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #44

Siis se "kaupunki" olisi turvallinen? Miten se eroaisi nykyisistä pakolaisleireistä? Jos siellä olisi turvajoukot, niin kuka sitä virkaa hoitaisi? Paikallinen poliisi vai jotkut vieraanvallan poliisi/sotilasvoimat? Näen molemmissa ongelmia.

Miten sitten toimittaisiin kaupunkiin pyrkiviä parempaa elintasoa etsivien kohdalla, jotka tuskin aikovat palata kotiseudulleen? Etteivät vaan perusta uutta Calaisia?
Miten tuo toimettomuus ehkäistäisiin? Perustamalla tehtaita? Miten sitten muualta maailamsta tulevien pakolaisten kohdallla toimitaan, jos "kaupunki" on Afrikassa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Kyllä, kaikennäköistä liiketoimintaa. Ne jotka eivät halua palata, jäävät asumaan. Järjestysjoukot ovat YK:n alaisia ja johtamia, mutta niihin rekrytoidaan ja koulutetaan poliiseja. Voivat sitten palatessaan olla rakentamassa järjestynyttä yhteiskuntaa.

Noista siirroista sinun täytyy kysyä Huotarilta. En saanut hänen esittämästään mitään tolkkua.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #49

Liiketoimintaa kyllä varmasti esiintyisi, siitä onkin jo ollut uutisissa ihan äskettäin... Nyt sitten ehdotat oikeasti, että perustetaan kaupunki vieraalle maalle, jota hallinnoi vieraanvallan joukot? No perataan ideaa hieman... YK:n turvajoukot ovat saaneet melko ikävää julkisuutta aina välillä, enkä menisi tässäkään tapauksessa heistä takuuseen.

Sitten kun kaupunki olisi perustettu vaikkapa Libyaan, niin mikä estäisi Libyan johtajia kiristämästä lisää rahaa ja etuuksia, kun se on valmis? Pitäisikö Libyalaiset siinä tapauksessa laittaa kuriin sotatoimin? Entä jos YK:ssa tuleekin rahapula tai riitaa maksu osuuksista? Siellä on kuitenkin kaupunki, josta olemme vastuussa, kun olemme sellaisen kyhänneetkin suuressa vastuuntunnossamme.

Entäpä sitten, kun sana leviäisi Afrikassa, että Libyassa on "Klondyke" josta voi päästä eurooppaan helposti? Ilman mitään todisteita vedän "Stetsonista" että meillä on pian hallittavana melkoinen metropoli.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005568601.html

Mikä saa sinut uskomaan, että koulutetut poliisit yms. aikovat palata rakentamaan omaa maataan? Eikö paluu halukkuus ole ollut melko laimeaa ja täälläkin heidät on tarkoitus kotouttaa osaksi yhteiskuntaa. Sinänsä on lähtömaan kannalta melko toivotonta, jos paras ja rauhaa rakastava aines lähtee eurooppaan ja kotimaahan jäävät laiskat ja sotivat öykkärit.Mitä jos perustetaankin armeija, joka käy aina ampumassa öykkärit ja "hyvikset" voi jäädä kotiseudulleen?(Sarkasmi nostaa päätään, sori)

Minusta tässä yritetään rakentaa pilvilinnaa, josta tulee lopulta hökkelikylä ja eikö olisi halvempaa ja helpompaa ajaa aina välillä matkustaja alus laituriin ja tuoda tänne halukkaat, jos kerran väestön siirrot ovat ongelman ratkaisu?
Jos saan käyttää hieman karkeaa kieltä, niin tämä kaupunki idea on ihan paska.

Ps. En minäkään saa Huotarin jutuista tolkkua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Meillä on näköjään lähtökohtaisesti erilainen oletus ihmisistä ja heidän käyttäytymisestään ja motiiveistaan. En nyt oikein saa kiinni, mistä olet saanut päähäsi, että tuon "vapaakaupungin" kautta pääsisi eurooppaan jotenkin helpommin tai suuremmalla todennäköisyydellä. Jos nyt vaikka katsotaan Suomessa tehtyjä päätöksiä viime vuonna, niin 40% sai myönteisen päätöksen. Näistä yli puolet oli käsittääkseni toissijaisen suojelun perusteella myönnettyjä oleskelulupia. Tuossa siis todennäköisyys tipahti jo puoleen. Sitten kysymys kuuluu, onko sieltä "vapaakaupungista" syytä myöntää turvapaikkaa kenellekään. Johan heillä sellainen on.

En osaa edes arvata miksi kuvittelet poliisien muuallakaan olevan 'parasta ainesta'. Ole huoleti, eivät he ole. Tai sanotaanko että jos ovat, niin tulevaisuutemme pelottaa.

Mitä rahoitukseen tulee, niin ajatus luonnollisesti on että tuo lähtee pyörimään lähes itsekseen. Kaupungin ylläpidon tulisi olla YK:lle edullisempaa, kuin leirin ylläpito. Toki infra maksaa, mutta alkaa myös tuottamaan. Verotusoikeus nyt on lähtökohtainen edellytys. Epävarmuustekijöitä on toki aina, mutta kunnioittihan Kiinakin sopimusta Hong Kongista, joten voisi tuo olla tehtävissä.

Siinä olet kyllä oikeassa, että jonkunlainen Klondyke tuosta tulisi, mutta eri syystä kuin ajattelit.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #55

Taidan jättää tämän tähän, kun sinulta tulee hieman liian usein kaikissa kommenteissasi "en osaa arvata" tai "en saa kiinni"tyylisiä alentuvia vastineita. En vain viisastu tai huvitu niistä.Sen verran kuitenkin, että me molemmat luulemme asioita emme oikeasti tiedä tulevaisuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Minä en tiedä muuta kuin että tiedän hyvin vähän, mistään. Ja sekin ymmärrys on ollut kovan työn takana. Kiitos ajatustenvaihdosta. Jään miettimään mikä saa minut uskomaan ettei rakentamastani pilvilinnasta tule hökkelikylää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #51

"Sitten kun kaupunki olisi perustettu vaikkapa Libyaan, niin mikä estäisi Libyan johtajia kiristämästä lisää rahaa ja etuuksia, kun se on valmis?"

On se Libya ennenkin laitettu kuriin ilman rahanjakoa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #58

Siis asevoimin pitäisi laittaa Libya kuriin, jos se ei pidä eri kulttuureista saapuneita ihmisiä alueellaan sopuhintaan? Mitä jos se kaupunki tulisikin Suomeen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

Ei afrikkalaiset Suomesta Eurooppaan pakene vaan juuri Libyasta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Humaanisuudesta ei voi olla kysymys, koska ihmisten annetaan tietoisesti kuolla ja lämmin julkinen itku on pelkkää hymistelyä. Tämä kuolemashow on jatkunut jo vuosia. Tulee väkisinkin mieleen, että oikeasti Eurooppa halutaan saattaa suunnitelmallisesti hallitsemattomaan tilaan. Näitä halukkaita tulijoita kun on edelleen miljoonia jonossa. Voittajina tässä kusipäiden kujanjuoksussa ovat salakuljettajat, maahanmuuttobisneksen pyörittäjät ja halpatyövoimasta haaveilevat.

Tulijavirtahan voidaan katkaista vaikka heti. Taitoa YK ssa toimiin kyllä on, mutta ei tahtoa.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Juuri näin, olen monesti tämän olevan osa suurempaa businesta ja lopullinen tarkoitusperä on vielä vain arvoitusten varassa.Ei voi olla sattumaa, että koko maailma on yhtäkkiä liikkeellä, siihen tarvitaan todella isoja voimia. Heitän arvauksen, liikkeelle laittajat ovat tahot, jotka ovat aikaisemminkin saaneet hyökyjä aikaan ja samalla hyötyneet siitä itse.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miljoonien pakolaisten jäljittäminen, kerääminen, siirtäminen ja valvominen pakolaisleireillä on siis helppoa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei tarvitse siirtää kuin ne, jotka ylittävät Välimeren.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eli kaikkien niiden - jotka pyrkivät ylittämään välimeren - jäljittäminen, kerääminen, siirto ja valvominen leireillä on helppo homma?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #10

Mereltä pelastetut viedään suoraan. Jos joku pääsee maihin asti hukkumatta tai joutumatta pelastetuksi (n. 10 %:n mahdollisuus?), saattaa voida jäädä maahan laittomasti, mutta jos hakee turvapaikkaa, joutuu taas pakolaisleirille.

On aika pieni mahdollisuus, että voisi jäädä maahan, ja silloinkin vain laittomasti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

Niin siis hukkumisia ei voida estää, jos ei merelle pääsyä estetä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Maitse on paljon vaarallisempaa tulla. Siellä kuolee kymmeniä tuhansia.. kas kun sitä tietoa ei nosteta esiin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nosta vaikka sinä. Kuinka monta kuolee maitse tullessaan? Onko reiteillä eroa kuolleisuuden kannalta? Ehkä asiaa ei nosteta esille, koska ei tiedetä. Välimerenkin osalta esiin nostetaan vain todennetut tapaukset.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Kuinka monta kuolee maitse tullessaan?"

Eipä niitäkään ruumiita kaikkia löydetä, mutta arvioitakin voi esittää.
Eurooppalaisiakin kuolee tosi paljon liikenteessä.

"Onko reiteillä eroa kuolleisuuden kannalta?"

Eipä juuri. Tai merelle kuolee varmaan paljon epätodennäköisemmin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Kun kerrot että et tiedä määristä mitään, mutta olet varma todennäköisyydestä, keskustelumme on tullt päärepisteeseensä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Sanoisin, että kuolleita tai orjuutettuja on kymmeniä tuhansia. Pelkästään lapsia on kadonnut paljon. Saksassa 10.000, Italiassa 5.000 muissa EU-maissa ehkä 20.000-50.000. Kuolleiden määrää on hankala arvioida, mutta on se moninkertainen mereen hukkuneisiin nähden.
http://www.dw.com/en/thousands-of-refugee-children...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Anteeksi, nyt en ymmärrä miten Saksassa kadonneet lapset liittyvät edeltävään keskusteluumme? Arvauskilpailuun en lähde mukaan.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

Lapsia on kadonut maitse kuljetulla matkalla. Osa jo Italiassa, osa jo ennen Turkkia tai Turkissa, osa vasta Saksassa,..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Ja tiedät heidän päätyneen Italiaan tai Saksaan ilman meren ylitystä? Miksi maitse saapuneita lapsia katoaisi enemmän kuin meritse saapuneita?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Ja tiedät heidän päätyneen Italiaan tai Saksaan ilman meren ylitystä?"

Tällä ei periaatteessa ole merkitystä. Kyse oli maareitillä kuolleista. Se, alkoiko matka jonkin veden tai meren yrityksellä, ei ole oleellista.

"Miksi maitse saapuneita lapsia katoaisi enemmän kuin meritse saapuneita?"

Eikös eräskin salakuljettaja "kehunut" raiskanneensa ja tappaneensa 400 lasta ja naista. Tällaista toimintaa on paljon.

Joka tapauksessa uutiset kertovat kymmenien tuhansien kadonneen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Oletin ilmeisen virheellisesti sinun tarkoittaneen EU:n alueelle maitse/meritse tulleista. Kuten jo aiemmin sanoin merellä hukkuneet ovat todennettuja tapauksia. Sinä puhut nyt jostain kadonneista ja jonjun itsensä raiskaaja-murhaajaksi nimittäneen tarinoista. Kiitos, minulle riitti.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

Nyt löytyi yksi lähde. Tuossa on kyllä hukkuneet (n. 9000) mukana.

"A German newspaper has published the names of 33,293 refugees and migrants who died trying to reach Europe."
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ger...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi voisi osaltaan vaikuttaa hukkumisiin lopettamalla vetovoimatekijät eli kaikki rahalliset tuet turvapaikanhakijoille. Kokoomus kuitenkin estää tämän koska heidän mielestään julkisia menoja on lisättävä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pakolaistulva saadaan loppumaan vasta silloin, kun syyt siihen saadaan ratkaistua.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Pakolaistulvat saadaan loppumaan/ vähenemään kun lopetetaan rahastus asialla!

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Viimeisen 25 vuoden aikana Välimereen hukkuneita Eurooppaan pyrkijöitä on noin 9000. Yhteensä on kuollut yli 33.000 Eurooppaan pyrkijää 25 vuoden aikana. Mereen mennyt siis vain noin neljännes.

Sen sijaan, että puhutaan vain välimereen hukkuneista, tulisi puhua paljon suuremmasta määrästä kuolleita Eurooppaan pyrkineitä. Välimereen kuolee vain neljännes.

Toisaalta eurooppalaisiakin kuolee liikkuessaan kymmeniä joka päivä. Euroopassa on kuollut samassa 25 vuodessa ulkona liikkuessaan lähes miljoona ihmistä.

Eurooppalaisiakin on hukkunut järviin ja meriin tuossa ajassa kymmeniä tuhansia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Rintala, Kiinassa sitä vasta kuollaankin.

China National Bureau of Statistics ilmoittaa että vuonna 2015 muista kuin luonnollisista syistä kuoli 3.2 miljoonaa ihmistä. Aika heikko esitys eurooppalaisilta 25 vuodessa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Kiinalaisista ei huolehditakaan yhtä hyvin ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos pelkästään 2014-17 hukkui 15 000 Eurooppaan pyrkijää, niin miten se voi olla 25 vuodessa 9 000?

Lähteenä UN International Organisation for Migration (IOM):
http://missingmigrants.iom.int/

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Jos pelkästään 2014-17 hukkui 15 000 Eurooppaan pyrkijää"

Eikös tuolla puhuta Välimerenalueella kuolleista? Hukkuneitakin oli vain osa.. kuolleita tänä vuonna 625, joista hukkuneita 193, joista afrikkalaisia hukkuneita vain 91. Eli alle kuudesosa kuolleista on todistetusti afrikkalaisia hukkuneita. Osa on ollut ihan muita kuin afrikkalaisia. Amerikkalaisiakin on siellä hukkunut monta, jopa 44. Siis tänä vuonna.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Ei, vaan 44:stä kuolleesta [etelä]amerikkalaisesta 18 ovat hukkumistapauksia, haaksirikossa Venezuelan rannikon ulkopuolella.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Vähän omituisia tilastoja: Aasialaisia, amerikkalaisia ja eurooppalaisia (migrants) on yhteensä kuollut Välimeren alueella enemmän kuin afrikkalaisia.. mutta ketä kiinnostaa ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Mitä sinä sekoilet? Vuonna 2017 yhteensä 3 119 kuollutta välimeren ylittävillä reiteillä, alkuperältään:
Tuntematon 2 200
Lähi-itä 14
Lähi-itä/Etelä-aasia 1
Etelä-aasia 2
Pohjois-afrikka 78
Afrikan sarvi 2
Saharan e-puoleinen Afrikka 822

1.1-15.2.2018 yhteensä 404 kuollutta. alkuperältään:
Tuntematon 278
Pohjois-afrikka 8
Afrikan sarvi 3
Saharan e-puoleinen Afrikka 115

Sellainen korjaus tosin aiemmin kirjoittamaani, että luvut ovat arvioita. Käytännössä siis haaksirikossa kadonneet on oletettu hukkuneiksi. Klikkaile karttaa isommaksi, niin siinä on jopa paikat ja yksityiskohdat per haaksirikko.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

En saanut vastausta kysymykseen "Miksi näin ei tehdä?", mutta kovasti monet olivat heti sanomassa, että ei näin voi tehdä. Jotain outoja tekosyitä näytti olevan. Eikö YK muka voi viedä pakolaisia hallinnoimilleen pakolaisleireille?

Nykyjärjestelmä halutaan pitää, hukkumisineen, vaikka mitään syytä sille ei kukaan osaa tai halua sanoa.

Vaikea keksiä yhtään hyvää syytä, miksi.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

YK.lla ei kai ole maaomaisuutta jossa hallinnoida leirejä? Mikä maa sellaisen perustaa ja kykenee hoitamaan, ilman että siitä tulee keskitysleiri ja rikollisuuden pesä onkin vaikeampi juttu.Tehokkain tapa, joskin julma on palauttaa kaikki kiinni saadut ylittäjät.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

YK hallinnoi (sen valtion luvalla, jossa ne sijaitsevat) jo pakolaisleirejä, on siis vastuussa niiden pyörittämisestä, ja varmaan voi viedä niille pakolaisia.

Toimituksen poiminnat