Toimivat tuvapaikanhakijoiden keskukset ovat jo olemassa

Pakolaisongelmaa yritetään seuraavaksi ratkaista Afrikkaan perustettavilla käsittelykeskuksilla, joissa turvapaikanhkijoista seulotaan oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat, ja muut, parempaa elämää etsivät elintasopakolaiset.

Tämä tuskin tulee toimimaan. Hakijoita tulee olemaan liikaa, koska mitään rajoittavaa tekijää ei ole heidän määrälleen. Turvapaikanhakijaksi lähteminen ei maksa mitään, kukaan ei oikeastaan menetä mitään, jos kokeilee onneaan päästä Eurooppaan.

Toiseksi, mitä tehdä niille, jotka lähtevät Eurooppaan joka tapauksessa? Jotta tällä järjestelmällä olisi mitään toiveita toimia, heidät tulisi palauttaa takaisin Afrikkaan (näihin keskuksiin kenties).

No, joka tapauksessa tällainen järjestelmä tulee olemaan ongelmallinen. Parempi, toimiva ratkaisu on ollut jo olemassa pitkään.

Pakolaisleireillä nimittäin jo selvitetään, kuka leirille tulijoista on oikeasti pakolainen ja kuka ei. Näillä leireillä siis selvitetään sitä, mitä käsittelykeskuksissakin tullaan selvittämään, ainoastaan sillä erolla, että pakolaisleireissä homma toimii. Pakolaisleireille hakeutuvat lähtökohtaisesti suurimmaksi osaksi niitä, jotka ovat oikeasti pakolaisia, väärinkäytösten määrä pysyy hallittavissa rajoissa. Suurin osa tulijoista lienee pakolaisstatuksen saavia.

Lisäksi kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta uudelleensijoitetaan ne, joilla on tähän tarve. Tämäkin puoli on asiassa siis jo ratkaistu.

Pakolaisongelman ratkaisuksi riittäisi siis ainoastaan, että kaikki Eurooppaan tulleet turvapaikanhakijat vietäisiin pakolaisleireille, jossa tämä prosessi aloitettaisiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu