ilkkah

Välimeren hukkumiset voitaisiin lopettaa, jos haluttaisiin

  • Välimeren hukkumiset voitaisiin lopettaa, jos haluttaisiin
  • Välimeren hukkumiset voitaisiin lopettaa, jos haluttaisiin

Saska Saarikosken kolumni on puhuttanut tänään somessa. Muun muassa sisäministeri Kai Mykkänen otti asiaan kantaa.

Välimeren hukkumiset olisivat estettävissä, jos vain haluttaisiin. Australia on lopettanut vastaavat hukkumiset täysin omilla merialueillaan.

Ratkaisu olisi se, että Välimeren ylittäjät palautetaan takaisin Afrikkaan tai pakolaisleireille. Tämä poistaa insentiivin ylittää meri, jolloin meren ylittäminen käytännössä loppuu kokonaan. Koska ylittämisyritykset loppuvat, silloin ei ole enää edes ketään, joita palauttaa takaisin Afrikkaan/pakolaisleireille. Koko ongelma vain katoaa pois.

Mykkäsen ehdotus ei toimi, koska nuo suunnitellut turvapaikanhakukeskukset täyttyisivät nopeasti hakijoista ja hakijoita olisi aina enemmän, kuin voitaisiin Eurooppaan ottaa. Niihin tulijoita olisi aina paljon enemmän, kuin lähtijöitä. Eikä näitä turvapaikanhakukeskuksia kyetä, eikä ole kyetty, edes perustamaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lisää maahanmuuttajia pakolaisleireiltä, siellä tehtäisiin ensimmäiset tarveharkinnat.

Suomeenkin voisi hyvin ottaa tuhansia lisää.

Ilkka Huotari

Oliko kommenttia itse blogiin? Eli Välimeren hukkumisiin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#1 ”Lisää maahanmuuttajia pakolaisleireiltä, siellä tehtäisiin ensimmäiset tarveharkinnat. Suomeenkin voisi hyvin ottaa tuhansia lisää.” Suomella ei ole minkäänlaista tarvehankintaa yhdellekään pakolaiselle, tämä on peruste josta on lähdettävä. Jos sitten keskustellaan niistä pakolaismääristä, jotka meidän on pakko ottaa, niin ne määrät eivät varmasti vähene sillä, että tehdään ”ostoksia” pakolaisleireillä ja siirretään siellä olevia eliittipakolaisleireihin, joiksi asutuskeskusten lähiöt ovat hyvää vauhtia muuttumassa. Pakolaisuus Eurooppaan ja Suomeen loppuu vasta, kun pakolaiset ovat kalunneet tämän maanosan luilleen ja tehneet sen oman kulttuurinsa mukaiseksi dystopiaksi. Yhteiskuntia rakentavan ja kehittävän siirtolaisuuden aikakausi päättyi viimeistään 1960-luvulla, sen jälkeen se on muuttunut hyvinvointivaltioiden kustannuksella elävien vapaamatkustajien elättämiseksi. On suoranaista idiotismia puhua heidän kouluttamisestaan länsimaista standardia vastaavaksi työvoimaksi, kun omissammekin on kehittynyt järkyttävä määrä opintielle sopimattomia alisuorittajia ja elämäänsä tyytyväisiä hyvin syötettyjä moraalisesti selkärangattomia mamman poikia ja tyttöjä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Petteri voitko kertoa miten rahoittaisit sen? Seuraavan hallituksen pitäisi leikata 2 miljardia euroa. Vanhustenhuoltoon tarvitsee myös lisäresursseja, jotta heillä olisi ihmisoikeudet ja vanhusväestön osuus kasvaa kaiken aikaa..

Ilkka Huotari

Ritala yritti vaihtaa keskustelunaihetta, koska hänellä ei ole mitään kommenttia itse blogin aiheeseen. Ei kannata mennä lankaan.

Kommentillaan hän itse asiassa osoitti, että hänelle tärkeää on vain saada pakolaisia Eurooppaan, kaikki muu on sivuseikkaa.

Näin on monelle muullekin, siksi tätä ehdotusta ei tulla toteuttamaan.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei hänellä näytä olevan mitään vastausta minunkaan kysymykseeni:) Ei Ritalla taida olla muuta annettavaa kuin trollaus. Sinähän vain hyödyt siitä jos ritala tulee tänne trollaamaan, sillä se saattaa nostaa tämän blogin suositumpien joukkoon.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #6

#6 Eipä tämä Ritala ole kovin kummoinen trollikaan. Hän on trollina {ei siis Ritalana, jota en tunne} suutaan soittava häirikkö, joka ei ota vastuuta omista raapustuksistaan, jotka vaikuttavat vähälahjaisen kirjoitustaitoa opettelevan tekstimuodostamisharjoituksilta.

Samuli Karjalainen

Pakolaisbisnes on miljoonien luokkaa. Ei eurooppalaiset kapitalistit siitä luovu, vaikka oikeistolle niin lupaisivat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kapitalistit siis eivät ole oikeistoa? Onko tämä taas jotain uutta normaalia?

Samuli Karjalainen

Kapitalisti on sitä mistä tulee eniten rahaa. Sinähän voit tietenkin pitää itseäsi aitona marxilaisena. Mikään marxilainen maa ei ole pystynyt irtaantumaan kansainvälisestä kapitalismista. Oikeistolaista Japania kansainvälinen kapitalismi piti vuoden 1937 jälkeen suurimpana vihollisenaan.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kommunistisessa järjestelmässä kapitalistit kuuluivat vasemmistoon, vaikka Marx jakomielisenä huuliveikkona totesikin, että sorretun luokan näkökulma on puolueettomampi ja oikeudenmukaisempi.

anita frisk

Ihmissalakuljetus on kylläkin jo kuulemma ylittänyt huumeiden salakuljetuksen kv. bisneksenä. Puhutaan siis sadoista miljardeista.

Koska Mykkänen heitti aikoinaan ilmoille halunsa ottaa 10.000 kiintiöpakolaista niin hän ei tästä luovu. Tosin hän jätti mainitsematta, että nämä tulisivat nykyisten turvapaikanhakijoiden lisäksi, ei asemesta. Koska turvapaikanhakijoiden tuloahan ei voi estää koska on ne kv. sopimukset. Joita siis muut EU-maat soveltavat melko luovasti, eikäpä taida Suomen lisäksi olla koko maailmassa kuin kourallinen maita joissa ylipäänsä on kiintiöpakolaisjärjestelmä.

Mykkänen ja Saarikoski, loistava aisapari. Toinen puhuu, toinen kirjoittaa, sama agenda. Puheesta joudumme maksamaan halusimme tai emme, lukemisesta maksaminen sentään vapaaehtoista. Toistaiseksi. Yle-veron lisäksi jossain vaiheessa Erkko-vero?

Samuli Karjalainen

Pitää kai diktaattorien armeijoihin kuuluvien syödäkin. Iranin pojat saavat hyvät rahat Erdoganin poikien kanssa auttaessaan jäljellä olevaa Syyrian yläluokkaa Eurooppaan. Köyhimmät oikeat hätää kärsivät ihmiset eivät taatusti maksa salakuljetukseen osallistuneille tuhansia euroja. Köyhimmät nykyisistä sodista kärsivät ihmiset pysyvät enää hädin tuskin elossa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Varmasti voitaisiin, mutta varsinkaan vasemmisto -puolueilla ei siihen Euroopassa halua löydy. Vasemmistolle koitti muutama aika sitten ennen aikainen joulu, kun rannalla valokuvattiin veden rajaan kuollut pikkulapsi. Siitä alkoi melkoinen jeesustelu ja poliittisten irtopisteiden keruu, kunnes selvisi, että pikkupoika oli tarkoituksellisesti asetettu ko. kuvausta varten.

Vasemmistolle hukkuvat ihmiset tuovat poliittisen aseen, jota häikäilemättä ja halulla myös käytetään. Viimeksi osui omaan nilkkaan, mutta eiköhän jostakin uusi vauva vielä joskus ilmesty..., joten kiinnostusta ongelman ratkaisemiseen ei tuolta suunnalta löydy.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivätkö hukkuneet olisi hyvä peloite. Jos pohdintasi pitää paikkansa, luulisi pikkulasten hukkumisen olevan kaikkien toiveuni?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Puuttumatta asian moraaliseen puoleen, niin eikö vuoden 2015 invaasion yksi lähtölaukauksista ollut välimeren rannalle ajautunut lapsi? Tämä kuva sai miljoonat arvostelukyvyttömät massat tulkitsemaan sen Eurooppalaisen humanismin rappioksi. Kenenkään humanistin päähän ei pälkähtänyt kysyä, missä muut hukkuneet ovat. Samaa keinoa on käytetty esimerkiksi Libanonissa kun pommituksen raunioissa olevia uhreja ryhdyttiin auttamaan useiden tuntien kuluttua, vasta kun oli saatu lehdistö paikalle. Tai kun Palestiinassa – todennäköisesti omat ampuivat lapsen isänsä syliin – ja yrittivät lavastaa sen israelilaisten teoksi.
Summa summarum: hukkuneet eivät ole pelote, vaan he ovat tekosyy jatkaa pakolaisbisnestä, johon monet eurooppalaiset päättäjät ovat myös sotkeneet rahanahneet näppinsä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ainakin voi hyvillä mielen mennä nukkumaan, että Eurooppa on edelleen mukava määränpää hallitsemattomasta väestöräjähdyksestä nauttivassa Maailmassa.

EU:n ulkorajat ovat jo nyt korkeammat, kuin Trumpin Meksikon muurit.

Toimituksen poiminnat